fbpx
Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

Çocuğun dili oyundur. Oyun yolu ile çocuklar duygu ve düşüncelerini dile getirir ve tedavide kullanıldığında en etkili araçlardan biridir.

Genel olarak oyun terapisi; çocuğun davranışlarını düzenlemesinde, benlik algısını açıklığa kavuşturmasında, sağlıklı ilişkiler kurmasında rol oynar ve çocuğun ruhsal dünyasındaki karmaşaların da tedavisinde oldukça etkilidir.

Çocuklar için güçlendirici bir yaklaşım

Çocuk merkezli oyun terapisi, çocuklar için güçlendirici bir yaklaşımdır. Birçok sorun alanında oldukça etkilidir. Bu sorun alanları; kaygı bozuklukları, depresyon, öfke problemleri, davranış bozuklukları, takıntılar, sosyal ilişkilerde zorlanmalar, özgüven eksikliği, sebebi belli olmayan fiziksel sorunlar, travmalar, yas süreci, boşanma süreci, vb.

Oyun terapisi çocuğa destek olur

Çocuk merkezli oyun terapisi, 2-10 yaş arasındaki çocuklar için kullanılabilir. Eğitimli bir oyun terapisti ile oyun duygusal amaca hizmet eder.

Oyun terapisti çocuğu olduğu gibi kabul eder ve iyileşme sürecinde yönlendirmeden uyguladığı tekniklerle çocuğa destek olur.

Bu terapide çocuğu değiştirmek ve kontrol etmek gibi bir amaç yoktur. Bu yaklaşımda amaç, çocuğun kendi davranışlarının farkına varmasını sağlamak ve kendini yönetmesine izin vermektir.

“Çocuk istediğini yapmakta özgürdür” desek de bazı sınırlar vardır. Sınırlar sert olmayacak bir şekilde, ancak net bir şekilde konulur. Yapacağı ya da yapmayacağı her türlü davranışın sonucunu seçme hakkı çocuğa verilir. Sınırlar olduğunda, çocuk davranışlarının sorumluluğunu alır, kendisini daha fazla güvende hisseder ve güvenli bir ortamda kendini daha rahat ifade edebilir.

Randevu Al Hemen Ara
WhatsApp'tan bize yazın

Bu kapanacak 0 saniye