fbpx

Psikolojik Danışmanlık Merkezi

Merkezimize Çocuğunuzla Birlikte Gelirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk görüşme, çocuk ve aile ile tanışma, bilgi alma, çocuğun yaşına ve başvuru nedenine uygun olan test ve değerlendirmeleri yapma, gerekli durumlarda bir sonraki görüşmede yapılacak test ve envanterlere karar verme, terapi süreci hakkında bilgi verme aşamalarını içerir.

Psikologla ilk görüşmeye gitmeden önce çocuğa ne söyleneceği yaş gruplarına göre biraz farklılık gösterebilir. Ancak her yaş grubunda önemli olan nokta, çocuğa karşı dürüst olmaktır. ‘‘Gittiğin zaman görürsün.’’ ‘‘Bir arkadaşımıza uğrayacağız.’’ ‘‘Misafirliğe gideceğiz.’’ ‘‘Doktora gidiyoruz.’’ gibi söylemler veya hiçbir bilgi verilmeden çocuğun bir anda kendini psikoloğun odasında bulması çocukta büyük bir güvensizlik ve kaygı yaratabilir. Ancak aile içi özel bir durum varsa ve çocuğun henüz bu durumdan haberi yoksa (boşanma, şiddet vb.) psikolog ile önceden bu konunun görüşülmesi daha uygun olacaktır.

6 yaş ve altındaki çocuklara ‘Yarın baban – sen ve ben/annen –sen ve ben/ikimiz, konuşmak ve sohbet etmek için bir uzmana gideceğiz. İnsanlar bazen birbirleri ile daha güzel iletişim kurmak, daha iyi anlaşabilmek, sıkıntılarını üzüntülerini anlatmak için bir uzmana giderler. Anlattığımız zaman uzman bize çözümler sunabilir. Ayrıca gittiğimiz yerde çocuklar için bir oyun odası da olacak. Sen orada oyuncaklarla oynayabilirsin, resim çizebilirsin. Uzman abla/ağabey seninle de tanışacak ve istersen oyuncaklarla birçok şekilde oynayabileceksin’ demek uygun olacaktır.

Başvuru nedenine bağlı olarak süreci detaylandırarak; ‘Yarın seninle bir abla/ağabey ile tanışmak için bir yere gideceğiz. Bu kişi senin yaşında, senden daha büyük ve küçük çocuklarla çalışan, onların duygularını anlamaya özen gösteren biri. Biz de ailecek senin dikkatini geliştirmek için yarın tanışacağın kişiden destek almak istedik. İstersen sen de yarın tanıştığında kendinle ve yaşadıklarınla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsin.’ diyebilirsiniz.

Çocuğunuz ergenlik dönemindeyse problemi sadece çocuğun merkezinde değerlendirmemeniz, onun duygularını ve düşüncelerini daha iyi anlamak için de destek almak istediğinizi belirtmeniz önemlidir. ‘Bu aralar senin duygularını anlamakta ve iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Birbirimizi daha iyi anlamak bizim için çok önemli. Senin duyguların değerli. Bu konuda bize yardımcı olabilecek bir uzman konusunda araştırma yaptık. Yarın görüşmeye gitmek için uzmandan randevu aldık. Senin de bizimle birlikte olmanın bu süreci çözmemizde önemli olacağını düşünüyoruz.’ diyebilirsiniz.

Unutulmamalıdır ki, çocuğun terapi sürecine ailenin katkısı çok önemlidir. Ailenin desteği olmadan hiçbir terapi uzun vadede etkili olmayacaktır.

Misyonumuz

Bütüncül bakış açısıyla olay ve süreçleri değerlendiren, bireylerin yaşam kalitesini yükselterek (iç görü, farkındalık) yaşam boyu eğitim, gelişim ve dönüşüm sağlayan, kurumların ve bireylerin büyüme yolculuğuna profesyonel bir çizgide eşlik eden Psikolaj ekibi, etik ilkelere bağlı, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden, uluslararası standartlarda eğitim ve organizasyonlar düzenleyen, güvenilir, sektöründe öncü bir kurumdur.

Vizyonumuz

Kurumumuz, alanında yetkin danışman/terapist kadrosuyla, ruh ve beden sağlığı bütün bireyler yetiştirmeyi hedefleyen, çocuk, ergen, yetişkin, aile, çift ve kurumlara 2014’ten beri danışmanlık hizmeti vermekte olup profesyonel bir kurum çizgisinde yoluna devam etmektedir.

Randevu Al

Lütfen randevu formunu doldurup bize gönderin.
Uzmanlarımız en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

    Randevu Al Hemen Ara
    WhatsApp'tan bize yazın

    Bu kapanacak 0 saniye