Yaşanılan üzücü veya travmatik olaylar karşısında güçlü durabilmek, sorunu çözmeye çalışmak beraberinde yeni bir kavramı getirir; psikolojik sağlamlık veya rezilyans. Psikolojik sağlamlık, olumsuz olaylar karşısında baş edebilme, uyum sağlayabilme, zorluklardan yeni şeyler öğrenme ve farkındalık kazanmayı tanımlar.
Rezilyans, zor deneyimler karşısında esneyebilmeyi içerir. Bir olumsuzluk yaşandığında kırılmadan bükülebilme becerisidir. Zorluklar karşısında baş etme becerisini geliştirmek, aynı zamanda kişiyi büyüten bir süreçtir. Yeni farkındalıklar kazanmak, yeni şeyler öğrenmek zor olayları yaşarken gerçekleşir ve kişiyi büyütür.
Çocuklarda da rezilyans öğrenilebilir ve gelişebilir. Çocukların yaşadıkları zor durumlara karşı dayanıklı, güçlü, esnek, çözüm odaklı olabilmeleri rezilyans kapasitesinin gelişmesine bağlıdır. Çocuğun karşılaştığı problemler, onun ileride daha büyük zorluklarla karşılaştığında çözebilme becerisinin oluşmasını sağlar.
Çocuk ve Ergenler İçin Psikolojik Sağlamlık Atölyesi İçeriği
Başlangıçta anamnez için ve sonrasında her 3 oturumda 1 olmak üzere aile seansı yapılacaktır (ilerleme takibi ve psikoeğitim için).
Her oturumda psikolojik sağlamlığa katkı sağlayacak bir beceri çalışılıyor.
- Yeni bir başlangıç
- Psikolojik sağlamlık
- Empati
- Stres yönetimi
- Bilişsel esneklik
- Düşünce avcısı
- İyimserlik
- Otonomi
- Mizah
- Yola çıkma zamanı
*DEHB ve Boşanma gibi güç durumlar yaşayan çocuk ve ergenlerin ailelerine ek olarak 1 seans daha eklenebilir.
Kimler katılabilir?
Çocuk veya ergen gruplarla 10 oturum çalışılacaktır.
Tarih: 23 Şubat Çarşamba 18.00
Süre: 10 oturum ( +Ebeveynlere Özel 3 Oturum)
Kapalı gruplarla sınırlı sayıda kontenjan ile online olarak gerçekleştirilecektir.