fbpx
Theraplay Atölyesi

Theraplay Atölyesi

Psikolaj Danışmanlık Merkezi olarak hazırladığımız bu programda ebeveyn-çocuk arası ilişkinin iyileştirici gücünü birlikte keşfediyor olacağız.

Theraplay Nedir?

Theraplay bağlanmayı, özsaygıyı, başkalarına güveni ve neşeli bağlılığı arttırmak için bir çocuk ve aile tedavisidir. Ebeveyn ile çocuk arasındaki sağlıklı etkileşimin doğal örüntüsüne dayalı olmasının yanı sıra kişisel, fiziksel ve eğlencelidir. Theraplay etkileşimleri, ebeveyn ilişkisinde bulunan dört temel özelliğe odaklanır: Yapı, Bağlılık, Besleme ve Mücadele. Theraplay seansları, çocuk ile ebeveyn arasında çocuğun kendini değerli ve sevilebilir, ilişkilerinin de ödüllendirici olduğunu gördüğü, değişmiş bir bakış açısıyla sonuçlanan aktif ve duygusal bir bağ yaratır.

Threraplay Modelinde Boyutlar

Yapı Boyutu

Oyunlar sırasında sorumluluğun yetişkinde olmasıdır. Sorumluluğun ve liderliğin yetişkinde olması güven vericidir ve güvenli alan yaratır. Sıcak ve destekleyici yetişkin liderliği, yetişkinin organizasyonu ve düzenlemesini çocuğa aktarır ve çocuğa oto kontrolü öğretir. Sorumluluk almakta zorlanan veya net sınırlar koymakta zorlanan ebeveynlerin ilişkide yapı boyutunu güçlendirmesi gerekir. Theraplay, ebeveynin sağlıklı şekilde sorumluluğu ele alma ve çocuğa liderlik etme becerilerini geliştirir.

Bağlılık Boyutu

Ebeveyn ve çocuğun anda beraber olmasıdır. Ebeveynin sıcak, anlamlı yüz ifadeleri, ritimli ses ve hoşça karşılayan jestlerle yoğun şekilde çocuğa odaklanması bağlılığı geliştirir. Ebeveyn bağlılığı sürdürmek için çocuğun sözlerini ve hareketlerini kullanır. Karşılıklı ilişkide uyumluluk vardır. Theraplay, ebeveyn ve çocuk arasındaki bağlılığı ve uyumu geliştirmeye yardımcı olur.

Besleme Boyutu

Ebeveynin nazik ve sıcak şekilde çocuğa bakım vermesini içerir. Ebeveyn, sıcak şekilde dokunarak ve göz teması kurarak çocuğun duygusal ihtiyaçlarını giderir. Ebeveynin besleyici dokunması, çocuk da sevilir ve değerli olduğu duyguları yaratır. Theraplay’de çocuğu krakerle besleme gibi etkinlikler de ebeveynin çocuğun doyurulmamış ihtiyaçlarını gidermeye yönelik temsili bir aktivitedir. Besleme boyutunda amaç; çocuğun dokunsal ve duygusal ihtiyaçlarının giderilmesidir.

Mücadele Boyutu

Ebeveynlerin, gelişimi tetiklediği, uygun beklentiler yarattığı ve çocuğun başarılarından keyif aldığı aktiviteler içerir. Ebeveyn, çocuğun ilerleyebilmesi ve daha iyi olması için cesaretlendirir. Verilen mesaj; ‘sen büyüyebilir, dünya üzerinde olumlu etkiler yaratabilirsin’ şeklindedir.

* Eğitim uygulamalı olarak yüz yüze, sınırlı sayıda gruplar ile ve pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek.

* Programa 2-6 yaş arası çocuklar ve ebeveynleri katılabilir.

* Program sonunda Psikolaj Danışmanlık Merkezi’nde katılmış olduğunuz bu eğitime dair sertifika verilecektir.

* Süre: 10 Hafta

* Tarih: Ekim 2021

Randevu Al Hemen Ara
WhatsApp'tan bize yazın

Bu kapanacak 0 saniye